Stue – rom for hygge

Stuen er et av de rommene i huset hvor det foregår mest. Her samles familien når den skal kose seg og være sammen. Derfor er stuen et av de rommene det er viktig å planlegge godt.

Mange kontakter

Stuens møblering er viktig for hvordan det elektriske opplegget i stuen blir. Både tv og stereoanlegg skal ha strøm, men også belysning og andre apparater. Få derfor heller elektrikeren til å legge opp noen punkter for mye enn for lite. Flere kontakter gir også fleksibilitet ved ommøblering.

Belysning

I forhold til belysning er det en fordel å dele opp stuen til de forskjellige funksjonene rommet skal ha. Lyset i sittegruppen skal fungere både til kos, lesing og som allmennbelysning.  Belysningen bør derfor kunne dimmes. Hvis du ønsker downlights i stuen bør disse plasseres slik at lysstrålen ikke treffer gjestene i sofaen rett i hodet. Flere belysningspunkter spredt rundt i rommet skaper fine kontraster mellom lys og skygge i stuen.

Skjulte kabler

Både tv og stereoanlegg er som regel plassert i stuen. Denne plasseringen bestemmer hvor antennekontaktene skal være. Tenk igjennom dette på forhånd, så kan det legges skjulte kabler i stedet for lange kabler som ligger langs veggen.
Hjemmekinoanlegg er også blitt mer vanlig, med høyttalere plassert rundt om i rommet. Med litt planlegging kan også disse kablene skjules og gjøre installasjonen penere.

 

panoramastue

 

 

Lysstyring i stuen

Bruk av lysstyring i stuen gjør det mulig å tilpasse belysningen etter behov. Tilpasset belysning er en forutsetning for å kunne jobbe effektivt eller virkelig være komfortabel i stuen. Lysstyring i stuen gjøres enkelt ved bruk av lysdimmere eller bryter for lysstyring som kan styre flere ulike soner. Med enkle grep kan duveksle mellom arbeids- eller hyggelys, og når du forlater stuen kan alt lyset slås av ved hjelp av én bryter.

Tenk helhet

ELKO Plus Wireless leveres i en rekke ulike materialer og fargekombinasjone.

 

stue_m_betongvegg

 

 

Inspirasjon i stuen

Den nyeste trenden består i å tapetsere deler eller hele rom med tapet som ser ut som betong. Tapetene finnes i mange ulike varianter som etterligner virkelig betong, både i stofflighet og struktur. De gir en maskulin, rustikk og nesten naturtro opplevelse.

Tenk helhet

ELKO Plus Option leveres i sort matt lakk, kombinert med ramme av skifer. Dette passer perfekt til den nye betongtrenden.

Ta kontakt, så hjelper vi deg med å finne den perfekte løsningen for deg.

Besøk gjerne butikken vår i Larvik

Eller send oss en melding gjennom kontaktskjema

Har du et spørsmål?

Sommerfelt Elektro AS

Nansetgata 89
3269 Larvik

Telefon: 33 18 30 15

E-post: roald@sommerfeltelektro.no

Åpningstider butikk:
Mandag 09.00 – 16:30
Tisdag 09.00 – 16:30
Onsdag 09.00 – 16:30
Torsdag 09.00 – 17:00
Fredag 09.00 – 16:30
Lørdag 09.00- 14.00
Søndag - Stengt

El-installasjon
Mandag – fredag 07.30- 15.30

Se vårt personvern

 Kontakt

Denne nettsiden benytter funksjonelle cookies. Ved å besøke oss aksepterer du bruk av nødvendige cookies.
Det går fint
Vårt personvern