Spørsmål og svar

Vi har listet ulike spørsmål som vi ofte hører går igjen, derfor deler vi gjerne kunnskapen her på nettsiden vår også!
Vi ønsker gjerne å komme med best mulig tips til våre kunder og eksisterende kunder. 

1.  Hva er styringssystem og hva kan jeg bruke det til?

Styringsystemer kan kontrollere og styre lys, oppvarming og alarmen i boligen, og det finnes svært mange typer. Med riktig system får du både økt komfort, fleksibilitet, sikkerhet og du sparer strøm. Vi skreddersyr den beste løsningen for deg. Kontakt din lokale Elfag-elektriker i dag.

2.  Hvorfor trenger jeg el-sjekk?

Du trenger el-sjekk for å avdekke eventuelle farlige feil eller mangler. En el-sjekk er for din egen sikkerhet. For el-sjekk av din bolig, kontakt din lokale Elfag-elektriker i dag.

3.  Finnes det lover for kontroll av el-anlegg?

Ja. På samme måten som at biler må inn til EU-kontroll, må også el-anlegget kontrolleres av fagfolk. For mer informasjon om ditt el-anlegg, kontakt din lokale Elfag-elektriker i dag.

4.  Hva er smarthus?

Begrepet smarthus omfatter en rekke elektriske installasjoner som skal bidra til å gi boligen lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og et høyere sikkerhetsnivå. Det mest vanlig er varmestyring og lysstyring, men alt av teknisk installasjon kan anses som smarthus-teknologi. Det finnes både trådløse systemer og systemer der signalene går via kabler i veggen. Systemene kan styres med fjernkontroll, kontrollpanel eller via mobil, Ipad og internett – et veldig fleksibelt system som gir deg som bruker mer kontroll og økt fleksibilitet.

5.  Hvorfor må jeg bytte de gamle skrusikringene i det gamle sikringsskapet?

Er du opptatt av sikkerhet må du følge dagens forskrifter. Da beskytter du deg selv og din bolig på best mulig måte.

6.  Hvorfor bør jeg velge varmepumpe?

Med en varmepumpe blir varmen jevn og god ettersom luften blir skjøvet rundt i etasjen med en vifte. Jo mer luftsirkulasjon, desto jevnere og bedre varme. Effektive luftrensere i varmepumpene gjør luften friskere og renere. De fleste varemepumper har i tillegg innebygd aircondition. Varme om vinteren – kjøling om sommeren.

7.  Hvordan velge riktig belysning?

Det er stor forskjell på kravene til belysning i ulike rom – på kjøkkenet, ved pc-en, i stuen og på barnerommet. I vår del av verden har vi bare noen få timers dagslys vinterstid. Dette har gjort at vi nordboere alltid har vært bevisst energien lyset gir. Når du skal velge belysning i hjemmet ditt er det en rekke ting du bør tenke gjennom, som riktig lysmengde på riktig sted, fleksibilitet, design/utseende, økonomi etc. Belysning påvirker oss mye i hverdagen. En 60-åring trenger f.eks 6 ganger så mye lys som en 20-åring for å se like godt.

8.  Hvordan velge riktige lysbrytere?

I dag kan man velge mellom brytere i alle tenkelige materialer i tillegg til de tradisjonelle bryterne i hvit plast. Produsentene leverer brytere i både glass, metall, tre og stein. Bryterene leveres også i mange forskjellige farger. Mange av de mer avanserte systemene har brytere som kan programmeres til en rekke forskjellige funksjoner. Det kan være alt fra dimming av lys til volumkontroll på stereoanlegget. Som du skjønner er ikke en bryter bare en bryter. Kontakt din lokale Elfag-elektriker i dag for råd og tips om valg av riktig bryter.

Besøk gjerne vårt servicesenter i Larvik

Eller send oss en melding gjennom kontaktskjema

Har du et spørsmål?

Sommerfelt Elektro AS

Nansetgata 89
3269 Larvik

Telefon: 33 18 30 15

E-post: post@sommerfeltelektro.no

Åpningstider:
Mandag til fredag: 07.30 – 15:30
Lørdag og søndag: Stengt

Ring ved hjelp 33 18 30 15 utover åpningstider

Se vårt personvern

 Kontakt

Denne nettsiden benytter funksjonelle cookies. Ved å besøke oss aksepterer du bruk av nødvendige cookies.
Det går fint
Vårt personvern